Selecteer een pagina
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends
maandag 24 februari 2020

 

ZWOLLE – De activiteiten voor de viering van 75 jaar vrijheid in Zwolle worden vanaf nu weergegeven op de website www.zwolleviertvrijheid.nl.

Dit jaar leven Nederlanders 75 jaar in vrijheid. Door het hele land worden er tal van activiteiten georganiseerd. Zo ook in Zwolle. Allemaal Zwolle, trekker van dit project, roept iedereen in Zwolle die iets organiseert rondom 75 jaar vrijheid op om het project via de website aan te leveren. Op de site zijn al diverse items geplaatst. Er zijn herdenkingen bij monumenten, lezingen, exposities en theatervoorstellingen over de Tweede Wereldoorlog. En uiteraard is op 4 mei de jaarlijkse dodenherdenking bij het centrale monument in het Ter Pelkwijkpark.

Maar er wordt ook veel gevierd. Zo is op Bevrijdingsdag 5 mei in Park de Wezenlanden een van de grootste bevrijdingsfestivals van Nederland. Zwolle is iets eerder, op 14 april 1945, bevrijd. Ook op deze 75e bevrijdingsdag van Zwolle is er van alles te doen in de stad. Zo is er ’s avonds een bijzondere vrijheidsvoorstelling in de Dominicanenkerk en een Sing Along Concert in de Plantagekerk. Overdag wordt het Opgezwolle landmark onthuld in Park de Weezenlanden met een Vrijheidsconcert On Tour met de Bluebettes. Zo werken heel veel betrokken organisaties uit Zwolle hard aan een programma van en voor jong en oud dat vanaf nu te zien is op zwolleviertvrijheid.nl.

 

http://zwolleviertvrijheid.nl/agenda/128-locatie-theater-dit-nooit-meer